Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Elnöki beszámoló a 2007. évről

2009.02.23

GyPE elnöki beszámoló a 2007. évről

 

Tisztelt vendégeink, tisztelt közgyűlés!

 

Mikor beszámolómat készítettem, végignéztem a korábbiakat, és úgy vettem észre, minden igyekezetem ellenére évről-évre hosszabbra sikerednek. Bár biztos sokmindenről beszélhetnék, mégis megpróbálom rövidre fogni a mondandómat.

A 2007-es év több tekintetben is leg lett. Az eddigi legtöbb szolgálatot teljesítettük, a legtöbb órát töltöttünk Gyömrő város köz- és közlekedésbiztonságának szolgálatában, ugyanakkor ez volt az eddigi legfájdalmasabb évünk. Három kiváló polgárőrt veszítettünk el, Bendik István alapító- és elnökségi tagot, Lukács Józsefet és Jurik László elnökségi tagot, szolgálatvezetőt. Mind erejükön felül teljesítettek, példás önzetlenséggel áldozták fel mindennapjaikat a köz szolgálatára. A folytatás nehéz lesz nélkülük.

 

A tavalyi évben összesen 2.236 szolgálattal 7.600 órát dolgoztak az egyesület tagjai és tagjelöltjei, ezt szerintem már nem lehet fokozni. Saját gépkocsikkal kb. 15.000 km-tettünk meg, ami sajnos még mindig nincs teljes mértékben dokumentálva. Ezért ismét kérek mindenkit, aki autóval megy szolgálatba, a szolgálati jegyre vezesse rá a megtett km-eket.

 

A 2006-os értéket is meghaladó óraszám a következő főbb tevékenységekből tevődött össze:

Reggeli iskolai szolgálatok: 849 óra,

piac: 895 óra,

postai szolgálatok 1.012 óra,

rendezvénybiztosítás: 1.174 óra,

rendőrséggel közös szolgálatok: közel 600 óra,

speciálisan környezetvédelmi feladatok: 70 óra,

továbbá kb. 3.000 óra önálló járőrszolgálatok, közúti biztosítások , váratlan események. Itt jegyezném meg, tavaly sem belvíz, sem földrengés nem sújtotta településünket. A fenti számokhoz az egész tagság hozzájárult, ugyanakkor nem tudom nem felsorolni azt a négy polgárőrt, akik a legnagyobb részt vállalták: Jurik László, Németh László, Juhász János, Lukács József, ők összesen több,   mint 3.800 órát dolgoztak, ami a teljes mennyiség fele. Legyenek ők példák a többiek előtt, utolérni nem kell őket, elég, ha csak közelítünk a teljesítményükhöz.

Néhány szó a nem megszokott eseményekről:

Márciusban a központi iskola tanulóival közösen a Klotild telep közterületeit takarítottuk ki. Ezen annyira felbuzdultunk, hogy az egyesületen belül megalakítottuk a Zöld Kommandót, melynek parancsnoka Király István lett. Elsődleges feladatul a környezetvédelmi járőrözést, a környezetrombolás megakadályozást tűztük ki. Az erdészettel tervezett együttműködési megállapodás sajnos minden igyekezetünk és a közös szándék ellenére sem jöhetett létre felsőbb adminisztratív okokból.

Áprilisban beköltöztünk a Kacziba úr által felajánlott bázisunkra, ahol az elnökségi üléseken kívül jó hangulatú bográcsolásokat is rendeztünk.

Tavaly a megszokott kerékpárversenyeken túl újabb kihívást jelentett Tour de Hongrie, mely városunkból rajtolt. Az egyesület létszámát messze meghaladó igényű események sikeres biztosításában hatalmas segítséget kaptunk Péteri, Ecser, Isaszeg Solymár és a XVII. kerület polgárőreitől, melyet ezúton is köszönök. Ezen kívül a gépjárműfelderítés terén is hatékonyan működünk együtt az ecseri polgárőrökkel. Ezt a tevékenységünket már tavaly szándékoztunk kibővíteni, egy rendszámfelismerő berendezés beszerzésével. Év közben az isaszegiekkel történt szorosabb kapcsolatfelvétel kicsit megváltoztatta a koncepciót. Terveink szerint a két egyesület közös szolgálatot hoz létre, melyhez a technikai háttér már rendelkezésre áll, csupán az adminisztráció és a szoftver beszerzése van hátra. A Mátrix Police felé már el is küldtük csatlakozási szándékunkat, sajnos érdemi választ a mai napig nem kaptunk. Remélem, hamarosan előrelépünk az ügyben.

A tervezett beszerzéseket nagyjából végrehajtottuk, vásároltunk sapkákat, pólókat új mellényeket, néhány vállalkozó négy bélelt, vízhatlan láthatósági kabáttal lepett meg bennünket, vettünk egy új fényhidat, minden jelentkező gépkocsiját elláttuk mágneses felirattal, beszereztünk 6 db kisrádiót töltőkkel a piaci szolgálatokhoz és rendezvénybiztosításokhoz, továbbá két digitális fényképezőgépet az elromlott régi helyett. Egyik a Zöld Kommandóhoz került a hatékonyabb feladatellátás érdekében. Sajnos a Helló Gyömrő alapítvánny vezetésével tervbe vett sebességmérőt nem sikerült megvásárolni, a szülők körében tapasztalt teljes érdektelenség és anyagi áldozatvállalás hiánya miatt.

Működésünkhöz pénzbeli segítséget kaptunk az önkormányzattól, a polgárok 1%-os felajánlásaiból, az Egresek Kft-től, a Schőbtől és Fábián Béla úrtól is. Köszönjük a támogatásokat, igyekszünk megszolgálni értük!

Köszönöm a polgárőrcsaládok támogatását, hogy elviselik furcsa hobbinkat és segítenek minket!

Mindenkinek eseménymentes szolgálatokat és jó egészséget kívánok az előttünk álló esztendőre!