Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Beszámolunk a tavaszi-nyári fokozott szolgálatokról

2009.08.25

Szakmai jelentés a fokozott szolgálatok ellátásával kapcsolatos 2009. évi OPSz támogatás felhasználásáról

 

A Gyömrői Polgárőr Egyesület korábbi nyilatkozatában vállalta, hogy 2009 március 15-től 2009. Július 31-ig fokozott polgárőr szolgálatot és posztos polgárőr szolgálatot lát el Gyömrő város területén. Ennek megfelelően kidolgoztuk azt a szolgálati rendet, mely a településünk sajátosságainak és a helyi igényeknek is eleget tesz. A szolgálatok meghatározásában és szervezésében szorosan együttműködtünk a Gyömrői Rendőrőrssel és Gyömrő Város Önkormányzatával.

A fenti időszak tanítási napokra eső részén posztos szolgálatot láttunk el két gyömrői általános iskola közelében található gyalogátkelőhelyen (József Attila utca és Táncsics utca) mintegy 120 óra összidőben.

Posztos szolgálatot láttunk el a teljes fenti időszakban, heti hat napon Gyömrő központjában a Táncsics és Szent István utak kereszteződésénél, átlagosan napi 5 óra időtartamban, összesen mintegy 600 órában

Posztos szolgálatot adtunk továbbá a Tófürdő bejáratánál június 16.-tól minden nap átlagosan 4 óra időtartamban, összesen mintegy 190 órában.

Váltakozva nappali és éjszakai járőrszolgálatot láttunk el a város területén gépkocsival, robogóval, kerékpárral ill. gyalogosan kb. 1100 órában, ezalatt gépkocsikkal mintegy 7000 km-t tettünk meg.

 

A kapott támogatásból kicseréltük a POLGÁRŐRSÉG feliratú tetőlámpáink elhasználódott búráit, új akkukat vásároltunk a fényképezőgéphez és a PMR rádiókhoz, továbbá beszereztünk két PDA készüléket, melyekre (és egy 3.-ra, mely egyik tagunk tulajdona, de munkavégzésre felajánlotta az egyesületnek) a Saturnus Informatika Kft-nél feltelepíttettük a Matrix Pocket kézi rendszámazonosító szoftvert. A megrendelt készülékek sajnos csak augusztusban érkeztek meg, viszont az eredeti árnál lényegesen kedvezőbben tudtuk őket megvenni. Augusztus folyamán egy nappali járőrünk megtalálta az első lopott autót a berendezéssel, ami kézzelfogható sikert jelent az egész egyesületnek.