Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Őszi közgyűlés

2009.10.17

Szokásainkhoz híven ismét a Feket István Általános Iskolában tartottuk. A 30 fős tagságból 19-en voltak jelen, a többiek igazolták távolmaradásukat.

A jegyzőkönyvvezető és a napirend megszavazása után beszámolók következtek az elmúlt fél év munkájáról, történéseiről. Ismertetésre került a két nyeretes pályázatunk, melyből az elsővel már el is számoltunk. Az ebből vásárolt PDA-król és Matrix Pocket szoftverről már beszámoltunk az oldalon, hasonlóan az NCA pályázat eredményéről. A tagság tájékoztatást kapott a SzJA 1% felajánlásokból érkezett összegről és annak tervezett felhasználásáról. Ezt követően az elnök felolvasta a szeptembertől módosított Polgárőrségről szóló Törvényt, melyet a jelen lévők nyontatott formában is megkaptak. Majd kihirdetésre került Gyömrő Város Önkormányzatának kezdeményezése, miszerint lehetőség szerint Települési Őrséget szeretnének létrehozni 8 fővel állami pályázati forrásból, melynek feladata a Közterület-felügyelet segítése lenne. Erre a munkára aktív polgárőrök jelentkezését is várják.

Vágó János elnökségi tag 2009. augusztus 25-én Miskolcon OPSz konferencián vett részt, melynek témája a romagyilkosságokkal kapcsolatban elért gyors eredmények ismertetése és ezek jövőbeni megelőzése, ill. a roma integráció volt.

 Benkő Lajos szolgálatvezető az elmúlt év szolgálatszervezési szolgálati tapasztalatait ismertette. Kérte, hogy a jövőben az Egyesület ragaszkodjon az előzetesen megbeszélt, akár írásos megállapodásban rögzített szolgálati rendhez, mert sajnálatos tapasztalat, hogy a polgárőrséget megkeresők menet közben emelik az igényeket. Kérte továbbá a kevésbé aktív tagokat, hogy vállaljanak több feladatot.

 

Kecskés Imre, Nagy Ferenc és Somogyi Béla polgárőr jelölteket a közgyűlés egyhangú szavazássalfogadta az egyesület tagjai sorába.

 

Szuromi Alin elnök ismeretette az Alapszabály tervezett változtatásait és indokolta azok szükségességét. A célok körének kiterjesztése jobban lefedi a mindennapokban felmerülő szolgálati igényeket, továbbá lehetőséget biztosít olyan együttműködési megállapodások kötésére, melyek által több területen tudjuk hasznossá tenni magunkat. A részben elektronikus ügyvitelről, tájékoztatásról szóló kiegészítések szintén a mindennapok igényeinek felelnek meg, lehetővé téve egy gyorsabb és gazdaságosabb munkát. Az "Ifjú polgárőr" és a "Pártoló tag" státuszok bevezetése lehetőséget biztosít egy szélesebb bázis számára egyesületünkön keresztül Gyömrő közbiztonságának javítására közvetlen munkával ill. anyagi támogatással.

A módosításokat a közgyűlés egyhangúlag elfogadta.

 

Az előttünk álló év végi szolgálati feladatok (temető, piac, éjszakai, Mikulás-járás és Karácsony) ismertetése után az éves tagdíj befizetéssel zárult a munka.